Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Simović: Vlada partnerski sa poslovnom zajednicom napreduje ka ključnim ciljevima – ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta

Objavljeno: 26.04.2018. 19:52 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović poručio je danas poslovnoj zajednici naše zemlje da Vlada kroz partnerski odnos sa privredom stvara dobar poslovni ambijent kao uslov je za uspješno poslovanje i ostvarenje ključnih ekonomskih ciljeva Vlade – ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta.

„Naš javni sektor mora biti odgovoran, efikasan i fleksibilan u susret potrebama i privrede i građana. Sve naše javne politike u konačnom za cilj imaju ekonomski rast, nova radna mjesta, viši životni standard i više sredstava za obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport i pomoć onima kojima je potrebna“ – rekao je potpredsjednik Simović danas na dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore.

Potpredsjednikje rekao da smo u zahtjevnom procesu reformi uspjeli da ostvarimo brojne ambiciozno postavljene ciljeve.

„Obezbijedili smo dugoročnu stabilnost javnih finansija, odgovornim i odlučnim sprovođenjem mjera fiskalne konsolidacije. Obezbijedili uslove za ubrzanu realizaciju kapitalnih razvojnih projekata i istovremeno ostvarili ekonomski rast među najvećim u Evropi. Članstvom u NATO postali smo dio najnaprednijeg globalnog sistema bezbjednosti. Samim tim i sigurnost investiranja i poslovanja u Crnoj Gori postala je naša strateška prednost. Tome u prilog govori i priliv stranih direktnih investicija (SDI), koji iz godine u godinu bilježi rast“ – rekao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik Simović je podsjetio da su i u svijetu prepoznate aktivnosti kojima je naša zemlja unaprijedila poslovno okruženje poput napretka od 9 mjesta na listi Svjetske banke Doing Business, i 15 mjesta na indeksu Heritage fondacije kao i na listama specijalizovanih agencija koje mjere kreditni rejting.

Govoreći o izazovima potpredsjednik je rekao da će posebni izazovi za naše kompanije i menadžere biti povećanje supstitucije uvoza i povećanje izvoza koje pruža međunarodno tržište za proizvode i usluge iz Crne Gore. Dodao je da će Vlada nastaviti da posvećeno radi na razvoju preduzetništva i unapređenju poslovnog ambijenta u kome ćete imati još bolje uslove za napredak vaših kompanija.

„Nastavićemo zajedno sa vama da gradimo društvo u kome će svako imati priliku da uspije, u kome je naporan rad nagrađen, a pomoć na raspolaganju onima kojima je potrebna. U ovom zahtjevnom poslu doprinos moraju dati svi segmenti društva: i javni i privatni sektor, i naučna zajednica i civilni sektor. Potrebna je energija i odgovornost svih, kako bi ostvarili napredak u korist ukupnog društva i svih građana“ – rekao je potpredsjednik Simović danas obraćajući se na dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore.

Tekst obraćanja potpredsjednika Vlade Milutina Simovića na dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?