Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio dr Ralfa de la Torea: Vodeći američki privatni operater zdravstvenih centara spreman na širenje poslova u CG

Objavljeno: 26.04.2018. 20:21 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
      
      
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je dr Ralfa de la Torea (Ralph de la Torre), osnivača, predsjednika i izvršnog direktora kompanije Steward Health Care System, najvećeg američkog privatnog operatera zdravstvenih centara.

Premijer je ukazao na potrebu da Crna Gora u što kraćem roku ubrza sistemsko unapređenje zdravstvenog sistema kako bi građanima bile pružene zdravstvene usluge na najvišem nivou. Ovu potrebu dodatno pospješuju i rekordno povećanje dolaska inostranih turista, predstojeće otvaranje hotelskih kapaciteta renomiranih međunarodnih kompanija i sve intenzivnija interesovanja respektabilnih investitora za ulaganja u našu zemlju – zaključeno je na sastanku.

Čelnik kompanije Steward Health Care System, koja je lider implementacije integrisanog modela pružanja zdravstvenih usluga u Sjedinjenim Američkim Državama, ocijenio je veoma pozitivnim investicione potencijale Crne Gore i iskazao spremnost da partnerski sa Vladom pokrene projekat unapređenja efikasnosti i kvaliteta zdravstvenog sistema naše zemlje.

Mreža Steward Health Care System, čije je sjedište u Bostonu, zapošljava oko 40.000 ljudi. U 38 bolnica i 26 ustanova za hitnu njegu opslužje oko dvanaest miliona pacijenata i prihoduje oko osam milijardi dolara godišnje.

Dr Ralf de la Tore je najavio skori naredni dolazak u Crnu Goru kako bi nastavio razgovore o danas dogovorenim modalitetima saradnje.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja dr Kenan Hrapović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?