Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio delegaciju Parlamenta Holandije: Težište CG je na evropskim integracijama i reformama koje treba dovršiti

Objavljeno: 08.05.2018. 18:50 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je delegaciju Parlamenta Kraljevine Holandije koja je u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Premijer je informisao predstavnike Parlamenta Holandije o odličnim rezultatima Vlade na političkom i ekonomskom planu i o našim prioritetima i strateškim ciljevima Vlade naglasivši da u politici Crne Gore nema lutanja između različitih opredjeljenja i vrijednosti već da je karakteriše čvrsta posvećenost evropskim i evroatlantskim vrijednostima i reformama koje je neophodno dovršiti.

Govoreći o našim integracionim procesima predsjednik Marković je ocijenio da je Vlada nakon uspješno okončanog procesa učlanjenja Crne Gore u NATO usmjerila težište aktivnosti na proces evropskih integracija u kojem vjerujemo da ove godine možemo da otvorimo preostala tri pregovaračka poglavlja.
„Naše ambicije su i veće – da do kraja godine ispunimo privremena mjerila za zatvaranje poglavlja 23 i 24“ – rekao je predsjednik Marković.

U tom kontekstu Premijer je istakao naše opredjeljenje da kontinuirano radimo na unapređenju vladavine prava i da još snažnije pristupimo reformi javne uprave.

„Ne tražimo da nam bilo ko progleda kroz prste, ali očekujemo da nam pomognu oni koji u ovim procesima imaju više znanja i iskustva“ – rekao je Premijer posebno istakavši dragocjenu pomoć Holandije u ranoj fazi naših reformi kada su u Crnoj Gori, zahvaljujući podršci i partnerstvu sa Kraljevinom Holandijom, preduzimani prvi koraci na poboljšanju prava i položaja LGBT populacije. „Za nas je prije vaše pomoći to bila gotovo nepoznata oblast, a danas smo lideri u regionu“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer se zahvalio Vladi, Parlamentu i narodu Kraljevine Holandije na snažnoj podršci Crnoj Gori u našem procesu evroatlantske integracije.

Predstavnici Parlamenta Holandije, na čelu sa predsjednikom Parlamentarnog odbora za evropske poslova Malikom Azmanijem, koji su naglasili da su u posjeti Crnoj Gori kao zemlji koja je na čelu pregovora sa EU kako bi se uvjerili na licu mjesta o napretku i daljim planovima u procesu integracija, razmijenili su sa predsjednikom Markovićem mišljenja i o drugim ekonomskim i političkim temama.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?