Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio Guntera Kirhbauma: Već vidimo prve efekte Berlinskog procesa koji je pokrenula kancelarka Merkel

Objavljeno: 10.05.2018. 20:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
 
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predsjednika Odbora za evropske poslove Njemačkog saveznog parlamenta Guntera Kirhbauma.

Zahvalivši se na podršci SR Njemačke procesu evropske integracije Crne Gore predsjednik Marković je posebno istakao kapitalan značaj u cijelom regionu Zapadnog Balkana inicijative koju je Berlinskim procesom inicirala kancelarka Angela Merkel.

„Pokrenuli smo zahvaljujući tome stvari na Balkanu sa mrtve tačke. Mislim da su prvi efekti već uočljivi“ – rekao je predsjednik Marković izražavajući uvjerenje da je u Regionu u tom procesu potrebno više efikasnosti posebno kada je riječ o saradnji u oblastima bezbjednosti i razvoja infrastrukture.

„Crna Gora čini i činiće sve da doprinese uspjehu Berlinskog procesa“ – rekao je premijer Marković.

Predsjednik Vlade je rekao da Crna Gora želi da unaprijedi bilateralnu saradnju sa SR Njemačkom i to ne samo na ekonomskom planu, u privlačenju njemačkih investicija, već i na polju prenošenja znanja i iskustava koja bi ojačala našu zemlju i njene kapacitete. U tom kontekstu Premijer je podsjetio na veliki značaj i efekat stručne pomoći Njemačke u procesu reforme našeg pravosuđa.

Predsjednik Odbora za evropske poslove Bundestaga je na sastanaku izrazio zadovoljstvo procesom evropskih integracija Crne Gore.

„Njemačka podržava vaš put u Evropsku uniju“ – rekao je Ginter Kirhbaum dodavši da je u tom procesu potrebno donijeti još važnih i teških odluka posebno u oblasti vladavine prava. Predsjednici Vlade Crne Gore i Odbora za evropske poslove Bundestaga saglasili su se u ocjeni da je za dalje kvalitetno vođenje tog procesa od velike važnosti uspješna ekonomska politika Vlade Crne Gore

Predsjednik Marković je upoznao čelnika Odbora za evropske poslove Parlamenta SR Njemačke sa činjenicom da je prekjučerašnji oružani napad na novinarku Oliveru Lakić doživio snažnu osudu kako predstavnika Vlade tako i cijele Crne Gore, ocijenio da taj napad doživljava i kao napad na demokratiju i demokratske institucije i naglasio da je potrebno da istraga napada brzo dā rezultate.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?