Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Crna Gora odlučna da doprinese evropskoj bezbjednosnoj saradnji

Crna Gora odlučna da doprinese evropskoj bezbjednosnoj saradnji
Datum objave 15.05.2018 16:55 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu    

      
Kao buduća članica Evropske unije Crna Gora je odlučna da doprinese zajedničkoj borbi zemalja EU protiv organizovanog kriminala i nasilnog ekstremizma, ali takođe očekuje i pomoć EU u suzbijanju međunarodnih bezbjednosnih rizika koji se reflektuju u Crnoj Gori, naglasio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa zvaničnicima Evropske službe za vanjske poslove (ESVP) i Evropske komisije.

Zamjenik generalnog sekretara ESVP Pedro Serano, koji predvodi delegaciju evropskih zvaničnika u posjeti Crnoj Gori, naglasio je da je jačanje evropske bezbjednosti zajednički cilj Evropske unije i Crne Gore. Pozdravio je napore koje Crna Gora ulaže u tom pravcu i izrazio punu spremnost Evropske unije da pruži svu potrebnu podršku i pomoć u borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i organizovanog kriminala.

Potpredsjednik Pažin je ukazao na značaj koordiniranog djelovanja Crne Gore, država regiona i Evropske unije u borbi protiv međunarodnih bezbjednosnih rizika, naglašavajući čvrstu riješenost Crne Gore da odlučno suzbije sve manifestacije ovih rizika na svojoj teritoriji, uključujući u posljednje vrijeme naročito bezobzirne i opasne sukobe kriminalnih grupa.

„Zbog toga smo stepen koordinacije nadležnih službi, posebno Tužilaštva i Policije, podigli na najviši nivo, uz formiranje zajedničkih istražnih timova za te slučajeve. Očekujemo konkretne rezultate u identifikovanju i kažnjavanju počinilaca ovih teških krivičnih djela,“ saopštio je Potpredsjednik.

Podsjetio je da je izmjenom krivičnog zakonodavstva u Crnoj Gori uvedeno krivično djelo „učestvovanje u stranim oružanim formacijama“, čime je osnažen doprinos naše države globalnim naporima na suzbijanju međunarodnih konflikata i borbi protiv terorizma.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE