Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Novi Sad: Potpredsjednik Vlade Milutin Simović sastao se sa predsjednikom Vlade AP Vojvodine Igorom Mirovićem

Objavljeno: 16.05.2018. 18:21 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću
                   
                                                                                                          
Potpredsjednik Vlade Milutin Simović, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš, sastali su se sa predsjednikom Pokrajinske Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i delegacijom Privredne komore Vojvodine.

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti unapređenje privredne saradnje Crne Gore i Vojvodine. 

Sagovornici su se složili da, u prilog čvršćem povezivanju, ide i gradnja drumskog Koridora 11, kao i rekonstrukcija željezničke pruge od Beograda do Bara.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović rekao je da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te dodao da je važno da privredna saradnja bude dvosmjerna i usmjerena na dobrobit oba naroda.

„Raduje nas inicijativa koju pokrećete za izgradnju dionice autoputa do Boljara. Mislimo da je neophodna dvosmjernost u našoj robnoj razmjeni i da ona može dovesti do unapređenja dalje privredne saradnje. Naše komore ostvaruju saradnju koja je za primjer i upravo one treba da ovu energiju saradnje šire i na cijeli region”, istakao je potpredsjednik Simović.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je saradnja sa Crnom Gorom za Vojvodinu veoma značajna, jer je, kako je istakao, na 11 mjestu kada je riječ o državama u kojima se realizuje izvoz iz Pokrajine.

„Sve ono što privreda stvori je vrsta temelja za razvoj svih drugih oblasti“, rekao je predsjednik Mirović.

Delegacija Crne Gore u dvodnevnoj je posjeti Srbiji, povodom održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. U delegaciji je i 50 privrednika iz Crne Gore.
                                                                                                                                                                                               
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?