Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SOFIJA: Premijeri Marković i Sipila dogovorili jačanje saradnje Crne Gore i Finske u oblasti energetike

Objavljeno: 17.05.2018. 18:49 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednici vlada Crne Gore i Finske Duško Marković i Juha Sipila ocijenili su da dvije države imaju mogućnost snažne saradnje u oblasti energetike te zaključili da resorna ministarstva dviju vlada treba da pripreme Memorandum o saradnji Crne Gore i Finske u oblasti energetike.

Na sastanku, održanom u Sofiji na marginama Samita Evropske unija – Zapadni Balkan, zaključeno je da dvije prijateljske zemlje održavaju dobre i kvalitetne bilateralne odnose te da obje strane vide prostor u daljem snaženju odnosa jačanjem ekonomske saradnje.

Predsjednik Marković informisao je premijera Sipilu o izvanrednim energetskim potencijalima Crne Gore pogotovo u obnovljivim izvorima energije kao i o našoj spremnosti da istoristimo iskustva Finske kao i da privučemo finske investitore, posebno u oblasti energetike.

Govoreći o našem procesu evropske integracije premijer Sipila je ocijenio da iza uspješnog procesa evrospke integracije stoji naporan rad na reformama i čestitao Vladi na odličnim ekonomskim rezultatima ocijenivši da vidljivi rezultati predstavljaju dobru osnovu i za reforme u drugim oblastima.

VIDEO: https://youtu.be/VVuqkvYZOls

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?