Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio vlasnika kompanije Leitner: Dobili smo sjajnog partnera za jedan od naših strateških razvojnih projekata na Sjeveru

Objavljeno: 23.05.2018. 22:53 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je Martina Leitnera, vlasnika italijanske kompanije Leitner, koja projektuje i gradi 4 miliona eura vrijednu i 1,7 km dugu žičaru od Manastira Podvrh do Đalovića pećine i 8 miliona eura vrijednu žičaru-šestosjed na lokaciji Cmiljača.

Upoznajući gosta sa rezultatima uspješne ekonomske politike Vlade i sa njenom posvećenošću i fokusiranošću na efikasnu valorizaciju razvojnih projekata, naročito u Sjevernom regionu, Premijer je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je kompanija Leitner, kao jedan od vodećih proizvođača žičara u svijetu, prepoznala interes da posluje i u Crnoj Gori kao i da je za partnera odabrala našu već dokazanu kompaniju Novi Volvox.

„Dobili smo sjajnog partnera za jedan od naših strateških razvojnih projekata na Sjeveru koji će biti nova turistička atrakcija Crne Gore sa velikim mogućnostima razvoja i zapošljavanja. Kao Vlada odlučni smo da razvojne potencijale, koji su nesporni, što brže pretvaramo u novu vrijednost i u dobro za građane i državu“ – rekao je premijer Duško Marković.

Vlasnik Leitnera informisao je predsjednika Markovića sa poslovnim rezultatima, bilansima, referencama i tehničkim dostignućima i rješenjima 130 godina starog konglomerata u kojem je više od 3.000 zaposlenih

Služba za odnose s javnošću

„Mi smo iz Bolcana, a to znači spoj germanske tehničke savršenosti i italijanskog dizajna“ – rekao je Martin Leitner dodajući da će njegova kompanija potvrditi sposobnost da i u Crnoj Gori u predviđenom roku i u skladu sa očekivanjima realizuje značajan razvojni projekat.

Prema Ugovoru, koji je potpisan prošle sedmice, rok za puštanje u rad žičarā je 18 mjeseci – novembar 2019.

Sastanku su prisustvovali i direktor prodaje kompanije Leitner Dominik Bosio (Dominic), predstavnik kompanije Leitner za Balkan Frank Furlani (Franc), Leitnerov menadžer projekta žičarā u Crnoj Gori Đakomo Tratenero (Giacomo Trattenero), partner kompanije Leitner za područke Balkana Zoran Kostić, i u ime kompanije Novi Volvox jedan od vlasnika Vladan Ivanović i izvršna direktorka Mila Milović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?