Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Simović povodom nastavka Programa Kupujmo domaće u koji se uključila i turistička privreda: Samo zajedno i partnerski možemo obezbijediti dalji napredak Crne Gore

Objavljeno: 25.05.2018. 21:01 Autor: MPRR

MPRRMPRR 

Pedstavnici Vlade Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i IRF-a potpisali su danas sporazum o saradnji, kojim se nastavlja projekat - Kupujmo domaće, sa ciljem uključivanja i turističke privrede u promociju i bolji plasman crnogorskih proizvoda i usluga.

 

Projekat “Domaći ukusi”, nastavak je projekta “Kupujmo domaće” koji je u tom pravcu pokrenula Vlada Crne Gore u saradnji sa Privrednom komorom, odnosno proizvođačima i trgovačkim lancima.

 

Tim povodom, u restoranu Plantaža na Vranjini danas je organizovan susret domaćih proizvođača, hotelijera i restoratera. Susret je bio povod i da se crnogorskim proizvođačima koji su na Novosadskom sajmu osvojili 129 priznanja, čestita na postignutim rezultatima.

MPRRMPRR

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović istakao je zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja povodom Programa Kupujmo domaće, ističući četiri ključna razloga.

 

Prvi je da kažemo da nastavljamo sa našim zajedničkim projektom – Kupujmo domaće. Kada smo započinjali taj partnerski projekat Vlade, Privredne komore, poljoprivrednih proizvođača i trgovačkih lanaca, kazali smo da neće biti jednokratna kampanja već da će biti kontinuirana i da ćemo pažljivo bilježiti i mjeriti rezultate. Raduje me najava predsjednika Komore da ćemo u narednim danima imati jasnu prezentaciju šta je projekat donio dobro i proizvođačima, trgovačkim lancima i potrošačima Gore u Crnoj Gori.

Drugi razlog je što danas počinjemo novu fazu projekta – pod nazivom Domaći ukusi“. Ne slučajno domaći i ne slučajno danas. Danas, na početku jedne nove rekordne turističke sezone, nove poruke koja govori da je Crna Gora prepoznata kao omiljena turistička destinacija, u koju dolaze turisti sa svih meridijana, koju su prepoznali kao jednu otvorenu, sigurnu, stabilnu državu. Crnu Goru koju su prepoznali turisti po bogatoj turističkoj ponudi i koja će biti sve više prepoznata i po našim domaćim ukusima.

I treći razlog, za mene posebno važan, koji želim da posebno akcentiram – to je prilika da odamo priznanje svim našim proizvođačima koji su izlagali na ovogodišnjem prestižnom Novosadskom sajmu, na kojem je bilo preko 1.500 izlagača iz više od 50 država i zasluženo osvojili 129 priznanja - šampionskih pehara, titula šampiona kvaliteta, medalja i povelja.

MPRRMPRR

Ove nagrade su posebna poruka i novo ohrabrenje koje dolazi ne samo za sektor poljoprivrede nego i za ukupnu ekonomiju.

Biti šampion u svakoj oblasti je veoma zahtjevno. Ne postaje se lako šampionom. Potrebne su godine rada, posvećenosti, mnogo truda i znoja, a u sektoru poljoprivrede mislim da svako šampionsko priznanje ima svoju posebnu vrijednost i značaj. To šampionsko priznanje koje se ostvaruje u sektoru poljoprivrede ima posebnu vrijednost jer je rezultat napornog rada koji se realizuje na poljoprivrednim imanjima, u prerađivačkim pogonima, rezultat dugogodišnje posvećenosti, svakodnevnog usvajanja novih znanja, rezultat idealnog spoja između izdašnih darova naše prirode i novih znanja i vrijednog rada naših menadžera.

Zato želim da vam posebno čestitam, da zajedno podijelim posebno zadovoljstvo što je taj šampionski pehar otišao do Pljevalja, do Cetinja, do Nikšića, do Bara, do Danilovgrada, do svih vinogradarskih područja širom Crne Gore. Jednostavno crnogorski proizvođači su ovaj put, zahvaljujući partnerskom odnosu sa Vladom i PKCG nastupili organizovano zajedno, onako kako trebamo u svakoj prilici da nastupamo – da budemo partneri.

I konačno sa tom porukom dolazim do četvrtog povoda našeg okupljanja – a to je poruka Budimo zajedno, kao što smo i danas, i Vlada i PKCG i IRF i Turistička privreda. Zajedno sa poljoprivrednim sektorom. Budimo partnerski podžrani u tom naporu i od strane medija. Uvažavajmo međusobne razlike, ali budimo zajedno kada treba stvoriti novu vrijednost, kada treba obezbijediti nove iskorake na ekonomskom planu u Crnoj Gori, kada treba zajedno da otvorimo nova radna mjesta, kada treba zajedno da postojeća radna mjesta učinimo još kvalitetnijim i bolje plaćenim. Budimo zajedno kada treba da valorizujemo izdašne prirodne resurse, kada trebamo obezbijediti ukupan ambijent, sigurnosti, stabilnosti, koji treba da obezbijedi da Crna Gora ide putem napretka, jednako i u Podgorici, Baru, Pljevljima, Rožajama, mom NK i u svakoj tački Crne Gore. Upravo sa ovakvim susretom demonstriramo takvo partnerstvo, koje je stabilno, sigurno i u kome znamo šta treba raditi danas, sjutra i narednih dana i u svakoj drugoj prilici.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja   


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?