Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović: Bijelo Polje i sjever opredijeljeni za napredak, imaće i dalje podršku Vlade

Objavljeno: 06.06.2018. 17:20 Autor: MPRR

MPRR MPRR

Bijelo Polje se opredijelilo za napredak, kao i cjeli sjever. Bijelo Polje želi i može da postigne više, i pripada mu više, kao i cijelom sjeveru, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade Milutin Simović tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem.

Simović je poručio da će Vlada u punom kapacitetu podržati ostvarenje tih ciljeva, a to su da se u Bijelom Polju i drugim opštinama na sjeveru otvori što više radnih mjesta, otvori što više proizvodnih pogona, diverzifikuje ekonomija, korišćenjem svih raspoloživih prirodnih resursa.

„Prije svega, ovdje u Bijelom Polju treba valorizovati turističke potencijale kroz dalje intenziviranje već započetih kapitalnih projekata, poljoprivredne resurse, uključujući i šumske, uz modernizaciju saobraćajnica sa saobraćajnom državnom i regionalnom kičmom autoputa.  Naša zajednička obaveza je da zajedno radimo i na jačanju obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta i svega što podrazumijeva veći kvalitet života građana“, kazao je Simović.

Predsjednik Opštine Petar Smolović izrazio je zahvalnost prema Vladi za sveobuhvatnu podršku lokalnoj upravi i razvoju opštine u prethodnom periodu. Smolović je istakao da će se Opština Bijelo Polje truditi da opravda ukazano povjerenje, te da će u daljoj dobroj komunikaciji sa Vladom stvarati dobar ambijent za bolji život građana Bijelog Polja. Posebno je istakao da se dobro razumjela poruka građana Bijelog Polja i da je ona podsticaj i obaveza više u realizaciji svih definisanih programskih ciljeva.

Radnu posjetu Bijelom Polju potpredsjednik Simović, sa saradnicima nastaviće u razgovoru sa poljoprivrednim proizvođačima, kojima će danas biti uručena rješenja o podršci za nabavku stočnog fonda za ovu godinu. Simović će obići i zemljoradničku zadrugu Zaton.




PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?