Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Purišić: Usvojen Prijedlog zakona koji uređuje oblast priznavanja profesionalnih kvalifikacija za obavljanuje regulisanih profesija

Objavljeno: 07.06.2018. 21:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zakona o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za obavljanuje regulisanih profesija.

„Ovim Prijedlogom zakona se uređuje oblast priznavanja profesionalnih kvalifikacija za obavljanje regulisanih profesija. Na taj način se omogućava imaocima stučnih kvalifikacija van Crne Gore da mogu zasnovati radni odnos u Crnoj Gori. Na taj način se podstiče zapošljavanje i obezbjeđuje veća konkurentnost na tržištu rada“ – rekao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić u izjavi za javnost nakon sjednice Vlade.

Rekavši da se ovim zakonom stvaraju uslovi za imaoce stručnih kvalifikacija iz Crne Gore da se mogu zaposliti na tržištu EU, ministar Purišić je istakao da će pomenuti zakon stupiti na snagu momentom učlanjenja Crne Gore u EU.

Naglasio je da zakon prepoznaje tri standardna načina priznavanja stručnih kvalifikacija u regulisanim djelatnostima- automatski način prepoznavanja za sedam profesija, priznavanje stručnih kvalifikacija na bazi profesionalnog tj. radnog iskustva i opšti način priznavanja stručnih kvalifikacja koji obuhvata sve što ne obuhvataju prehodna dva načina.




SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?