Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin: Vlada spremna da doprinese boljem položaju novinara u Crnoj Gori

Objavljeno: 08.06.2018. 18:28 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošću
         

Vlada je spremna da, u okviru svojih nadležnosti, podrži nastojanja Sindikata medija u pravcu stvaranja boljih socijalnih i ekonomskih uslova za rad novinara u Crnoj Gori, rekao je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa rukovodstvom Sindikata medija Crne Gore.

Govoreći o procesu usaglašavanja kolektivnog ugovora za zaposlene u nacionalnom javnom servisu RTCG, Potpredsjednik je saopštio da će Vlada ažurno ispuniti svoje obaveze u cilju što skorijeg stupanja na snagu ovog propisa, čim joj sindikat i menadžment RTCG dostave predloženi tekst ugovora.

Sagovornici su se saglasili o velikom značaju adekvatnog regulisanja radno-pravnih pitanja i unapređenja ekonomskog položaja novinara za snaženje nezavisnost i profesionalizma u crnogorskom novinarstvu.

Potpredsjednik Pažin je podržao interesovanje Sindikata medija za aktivno učešće u pripremi novih zakonskih rješenja u okviru Zakona o elektronskim medijima, čija je izrada planirana sljedeće godine. U tom smislu, saglasio se, takođe, sa stavom Sindikata da postoji značajan prostor za unapređenje položaja zaposlenih u lokalnim javnim emiterima.

Naglašena je odgovornost i riješenost države da obezbijedi najviši stepen bezbjednosti i zaštite ličnog integriteta novinara. Potpredsjednik je pozdravio, takođe, inicijativu Sindikata za organizaciju regionalne konferencije o medijima na temu bezbjednosti, uslova rada novinara i medijskog zakonodavstva.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?