Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Pojedini opozicioni gradonačelnici izbjegavaju sastanke sa Premijerom

Objavljeno: 11.06.2018. 14:16 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore ima isti institucionalni odnos i potrebu saradnje sa svim opštinama bez obzira na to ko u kojem gradu vrši vlast.

Konkretno, odmah po konstituisanju 41. Vlade, premijer Duško Marković uveo je praksu zvaničnih prijema i sastanaka sa opštinskim čelnicima uoči praznika koji obilježava ta lokalna samouprava.

Cijenili smo u Vladi da je upravo model neposrednog razgovora o svim aspektima saradnje, najbolji odgovor na razvojne prioritete svake opštine, odnosno na potrebe naših građana.

Tokom 2017. i 2018. godine, predsjednik Vlade realizovao je preko dvadeset takvih sastanaka, na kojima se razgovaralo o kapitalnim i razvojnim projektima, i svim drugim pitanjima od značaja za razvoj opština.

Međutim, ova respektabilna brojka ostala je siromašnija za sastanke sa rukovostvom Budve, Kotora i Herceg Novog.

U tom bojkotu prema Vladi, i ignorisanju poziva iz nje, nažalost, prednjačio je hercegnovski gradonačelnik Stevan Katić.

Bez obzira na bojkot, Premijer i Vlada ostaju posvećeni razvoju naših opština, i unapređenju života svih crnogorskih građana, svejedno u kojem gradu žive i ko su njihovi predsjednici opština.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?