Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković pustio u „Plantažama“ novu liniju za flaširanje vrijednu tri miliona: Ekonomski pokazatelji ukazuju da ćemo rast iz 2017. dostići, možda i nadmašiti

Objavljeno: 13.06.2018. 19:33 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
                                                      
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas puštajući u pogon novu liniju za flaširanje u kompaniji „13. Jul – Plantaže“ vrijednu tri miliona eura da je Vlada čvrsto opredijeljena da sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti i da će posebno biti fokusirana na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića.

„Ovakve investicije u proizvodnju i realnu ekonomiju, treba da obezbijede dinamičan i održiv rast naše ekonmije koja je u prošloj godini zabilježila jednu od najviših stopa rasta u Evropi. Dinamični razvoj gotovo svih sektora privrede rezultirao je povećanjem zaposlenosti i višem standardu života naših građana. Ekonomski pokazatelji za prvi kvartal ukazuju da ćemo prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta dostignuti, a moguće i nadmašiti u ovoj godini“- rekao je premijer Duško Marković na svečanosti upriličenoj povodom 55 godišnjice rada kompanije „13, jul – Plantaže“.

Predsjednik Vlade je rekao da je kompanija „13. Jul – Plantaže“ tokom više od pola vijeka unapređivala proizvodne kapacitete, povećavale proizvodnju, i osvajale nova tržišta.

„Na taj način ova kompanija, i brend koji je ona izgradila, jačali su i Crnu Goru. Vina standardizovanog kvaliteta, proizvedena u našim poljima i podrumima, nalaze se na trpezama više od 40 zemalja“ – rekao je predsjednik Vlade.
        
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
                                                 
Premijer Duško Marković je rekao da kompanija „13. Jul – Plantaže“ danas ima najveći pojedinačni vinograd u Evropi sa 11 miliona čokota vinove loze i 55 godina neprekidnog savezništva sa posnom i kamenitom zemljom Ćemovskog polja.
              
„I zato je poruka iz ove kompanije nikada jasnija – bez ulaganja u znanje i u nove tehnologije, ne možemo biti konkurentni i očekivati bolju i sigurnu poziciju na tržištu. Samo domaćinski odnos prema potencijalima koje imamo, i ulaganje u čovjeka i prirodu kao najvažnije resurse – i Plantažama, ali i svakom individualnom proizvođaču vina u Crnoj Gori, mogu garantovati uspjeh. Vlada je čvrsto opredijeljena da ruku pod ruku sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti. Posebno ćemo biti fokusirani na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića“ – poručio je predsjednik Vlade Duško Marković danas u kompaniji „13. Jul – Plantaže“.
          
                    
             
                        
                              
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?