Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Radulović: Pojas od jednog kilometra odmaka od obale rezervisan za razvoj turizma

Objavljeno: 14.06.2018. 22:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za obalno područje i Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka „Prokletije“.

„Po prvi put u prostornom planu posebne namjene za obalno područje imamo ucrtan obalni odmak od sto metara. Dakle, prvo pravilo razvoja u prvih sto metara nema nove gradnje. Nema novog planiranja, pa samim tim ni nove gradnje. U narednih devet stotina metara, osim već postojećih naselja nema novog stanovanja. Dakle, taj prostor smo rezervisali za razvoj turizma i ostalih komplementarnih grana“- rekao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović u izjavi za javnost nakon sjednice.

Istakavši da je područje „Prokletije“ proglašeno za Nacionalni park 2009. godine, ministar je rekao da sada po prvi put to područje ima svoj prostorno planski dokument koji je obezbijedio da se pomenuti prostor po standardima čuva, unapređuje, te da se u njemu otvori mogućnost za tradicionalne zanate i tradicionalno privređivanje, kao i mogućnost za nekoliko potencijalnih skijališta.


                
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?