Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Предсједник одбора директора ИРФ Вукчевић: 19 милиона еура за ликвидност малих предузећа

Предсједник одбора директора ИРФ Вукчевић: 19 милиона еура за ликвидност малих предузећа
Датум објаве 14.06.2018 16:35 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Влада је на данашњој сједници усвојила Информацију о Предлогу уговора о дугорочном зајму у износу од 19.000.000 еура између Кинеске Развојне Банке и Инвестиционо - развојног фонда Црне Горе А.Д. с Предлогом уговора о дугорочном зајму.

Предсједник одбора директора ИРФ-а Зоран Вукчевић упознао је јавност са кредитним аранжманом насталим у оквиру иницијативе 16+1.

„Кредитни аранжман од 19. 000.000 еура ћемо употријебити прије свега за потребе малих предузетника. Оних предузетника који имају потенцијала за даљи раст и развој, прије свега за одржавање њихове ликвидности. Тако да ће та средства бити употријебљена да ти мали произвођачи који свој новац обично добијају за деведесет или сто двадесет дана када је отприлике неки датум валуте, да тај свој новац добију у року од седам или десет дана. Тако ће бити у прилици да опстану и да на тај начин наш број таквих предузећа којих је било у 2017. години око стотину двадесет сачувамо и да не пођу у стечај због неликвидности “- рекао је Вукчевић.

Он је саопшито да је у припреми и нови кредитни аранжман у износу од 50.000. 000 еура, те да је ријеч о развојном аранжману усмјереном ка већим предузећима.


                                                                                           
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ