Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zasijedao Savjet za NATO: Crna Gora ozbiljno ispunjava obaveze koje proizilaze iz članstva i nacionalnih prioriteta

Objavljeno: 15.06.2018. 20:42 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

       

Savjet za NATO je na II sjednici, kojim je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, razmatrao aktuelna pitanja o NATO-u u svijetlu prve godišnjice učlanjenja.

Konstatovano je da je Crna Gora ozbiljno pristupila ispunjavanju svih obaveza koje proizilaze iz članstva, kao i ispunjavanju nacionalnih prioriteta koje kao članica zastupa. S tim u vezi ocijenjeno je da je tokom prve godine postignut zavidan stepen ispunjenosti zacrtanih ciljeva, te da je Crna Gora pokazala da je kredibilan, pouzdan saveznik, spreman da doprinosi zajedničkim prioritetima Alijanse. Savjet je razmotrio i važne smjernice za odbrambeno-bezbjednosne aktivnosti naše države u okviru Alijanse, uključujući i Plan integracije Crne Gore u NATO.

Savjet je razmotrio Komunikacionu strategiju „Crna Gora članica NATO-a za period do 2020“. Vladi se preporučuje da usvoji Strategiju koja predstavlja krovni strateški dokument za sprovođenje komunikacionih aktivnosti o ulozi Crne Gore kao članice NATO-a i benefitima članstva, kao i o politikama i aktivnostima Alijanse.

Razmotren je dosadašnji učinak u okviru trećeg predsjedavanja Crne Gore Američko-jadranskom poveljom, koji predstavlja važan forum za promovisanje bezbjednosti i evroatlantskih vrijednosti u našem regionu.

Predstavljene su i razmotrene teme, očekivani rezultati i stavovi Crne Gore u susret predstojećem samitu šefova država i vlada članica NATO-a, koji se u julu održava u Briselu. Zaključeno je da će Crna Gora na samitu jos jednom pokazati da je posvećen saveznik koji politički i kroz konkretne kontribucije doprinosi ispunjavanju ključnih ciljeva NATO-a i jačanju kolektivne bezbjednosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?