Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa austrijskim kancelarom: administracija je dobila jasna uputstva kako mora ispunjavati obaveze iz evropske agende

Objavljeno: 16.06.2018. 23:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je na konferenciji „Europa Forum Wachau“ sa austrijskim saveznim kancelarom Sebastijanom Kurcom (Kurz) o koracima koje Crna Gora namjerava da preduzme u neposrednij budućnosti na polju evropskih integracija.

Informišući Kancelara da je uspješna dinamika pristupnih pregovora sa Evopskom unijom apsolutni prioritet Vlade u predstojećem periodu Premijer je rekao da Crna Gora u tom kontekstu očekuje podršku Austrije koja 1. jula preuzima predsjedanje Evropskom unijom.

„Naša administracija je dobila jasne upute u kojem pravcu treba da djeluje da bi efikasno ispunjavala obaveze iz evropske agende. Skoncentrisani smo na jačanje institucija i njihovu održivost, suočavanje sa organizovanim kriminalom, vladavinu prava, ljudska prava i slobodu medija uz dalju gradnju sposobnosti da kvalitetno upravljamo našom ekonomijom i javnim finansijama. To su naše obaveze koje ćemo ispunjavati i jačaćemo svoje potencijale“ – rekao je predsjednik Marković.

Kancelar Kurc je najavio da će Austrija podržati ovakve planove Crne Gore s obzirom na to da je Zapadni Balkan među prioritetima austrijskog predsjedavanja.

„Imate punu podršku za to što najavljujete i za Vaše prioritete. Mi podržavamo da u tom periodu otvorite dva poglavlja. Mislim da je to zasluženo“ – rekao je kancelar Kurc.

Premijer se zahvalio se Kancelaru na snažnoj podršci evropskoj perspktivi Zapadnog Balkana i njegovoj stabilnosti.

Austrijski kancelar zahvalio se predsjedniku Vlade Crne Gore na odgovornom pristupu pitanju upravljanja migracijama, što je važno bezbjednosno pitanje i za Zapadni Balkan i za Evropu.



SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?