Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković: stopa rasta BDP-a u CG u Q1 2018 od 4,5% treća je u Evropi, ali i obaveza i podsticaj za Vladu i administraciju

Objavljeno: 22.06.2018. 21:45 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo danas objavljenim zvaničnim rezultatima o stopi rasta bruto domaćeg proizvoda u I kvartalu 2018. godine od 4,5 odsto i poručio da tako dobar rezultat, treći u Evropi, predstavlja i obavezu za Vladu da nastavi da podstiče sopstvenu administraciju na brzo donošenje zakonitih odluka i na odgovornu realizaciju Vladinih ekonomskih politika.

„Danas je MONSTAT objavio zvanični podatak o rastu bruto domaćeg proizvoda za I kvartal 2018. godine koji iznosti 4,5 % i predstavlja treću stopu rasta u Evropi u I kvartalu 2018. godine. Ako se sjetimo stope rasta u 2017. godini koja je iznosila 4,4 odsto i ove stope rasta u I kvartalu 2018. godine mogu sa zadovoljstvom konstatovati da Crna Gora ulazi u dinamičan ekonomski razvoj i rast ekonomije koji će obezbijediti nova radna mjesta i veći standard za građane“ – rekao je premijer Duško Marković.

Zahvalivši se svima koji su doprinijeli ovakvom trendu rasta naše ekonmije premijer je poručio da će Vlada nastaviti da radi na isti način.

„Uvjeravam vas da će ovaj trend rasta naše ekonomije predstavljati obavezu Vlade da nastavimo da na isti način obezbjeđujemo uslove za valorizaciju naših nespornih resursa u sektorima koji doprinose razvoju zemlje u cjelini. Prije svega realizaciji kapitalnog budžeta na planu razvoja infrastrukture, ali i svih drugih projekata na prostoru cijele zemlje. Ovo će biti obaveza i podsticaj da Vlada nastavi da podstiče sopstvenu administraciju na brzo donošenje odluka zasnovanih na zakonu, ali i na punu odgovornost za realizaciju ekonomskih politika iza kojih stoji Vlada“ – poručio je predsjednik Vlade u izjavi za javnost.

Premijer je rekao da će Vlada uraditi sve da obezbijedi što više stranih investicija i da domaći investitori ulažu više nego što ulažu danas.

„Razumjećemo sve njihove prigovore i zahtjeve i odgovoriti tim interesima kako bi zemlja nastavila da se razvija na dinamičan način kako to pokazuju podaci u I kvartalu 2018. godine“ – poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
     
     

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?