Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

V.D. direktora Uprave policije Damjanović: Dnevno 10-20 migranata prolazi kroz CG, policija spremna i prati, nema indicija da bi mogla biti ugrožena nacionalna sigurnost

Objavljeno: 27.06.2018. 15:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                            
U Crnu Goru ulazi 10-20 migranata dnevno koji nakon tranzita napuštaju našu zemlju, policija i nadležni organi su spremni i prate situaciju i ne postoje nikakvi indikatori da ovi prolasci migranata ugrožavaju ili da bi mogli ugroziti bezbjednost Crne Gore, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović gostujući u Jutarnjem programu TV Crne Gore.

„Mi smo uveliko, predviđajui i prateći ovu situaciju, renovirali bivše karaule 'Krenza' i 'Zoganje', a pripremamo i karaulu 'Božaj' za eventualni prihvat većeg broja migranata“ – rekao je v.d. direktora Uprave policije dodajući da za sada nema indicija da bi talas migranata koji prolaze kroz Crnu Goru mogao biti povećan.

Damjanović je rekao da je trenutno kretanje migratornih tokova postavilo je temu migracija na prvu poziciju u zemljama Zapadnog Balkana, relevantinim institucija Evrope i šire te da je ova tema bila na dnevnom redu više međunarodnih sastanaka. Rezultat je pojačana saradnja policija i ažurno praćenje situacije.

V.d. direktora Uprave policije je pozvao građane da ukoliko primjete bilo šta neuobičajeno u vezi sa migrantima obavijeste policiju.

Crna Gora je još prije nekoliko godina promijenila dva zakona i preduzela niz aktivnosti u skladu sa svojim kapacitetima da pripremi sistem granične bezbjednosti, migracioni i azilni sistem, za slučaj priliva migrnata u velikom obimu, te da svoje međunarodne obaveza realizuje odgovorno – rekao je v.d. direktora Uprave policije Vesko Damjanović, gostujući na Jutarnjem programu TV Crne Gore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?