Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio rukovodstvo kompanije Masdar: Jedan od globalnih lidera u proizvodnji zelene energije zainteresovan za ulaganje u CG

Objavljeno: 28.06.2018. 20:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Kompanija Masdar, jedan od globalnih lidera u oblasti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, zainteresovana je za investiranje u Crnu Goru – saopštili su danas predsjedniku Vlade Dušku Markoviću glavni izvršni direktor kompanije Mohamed Džamel Al Ramahi i direktor za region Jugoistočne Evrope Ahmed Al Avadi.

Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da se Masdar priključio renomiranim svjetskim kompanijama koje investiraju ili ozbiljno razmatraju investiranje u našu zemlju premijer je upoznao sagovornike sa odličnim ekonomskim rezultatima Vlade u prošloj i ovoj godini i naglasio da je energetika, pored turizma, infrastrukture i poljoprivrede, jedna od strateških oblasti za valorizaciju naših resursa. Premijer je informisao sagovornike o ovogodišnjem rastu profita u oblasti energetike u Crnoj Gori i o razrješenju odnosa unutar Elektroprivrede (EPCG) što uz predstojeće puštanje u rad podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije kvalitetno pozicionira našu zemlju na evropskoj energetskoj mapi.

„Konsolidovali smo energetski sektor tako da EPCG može biti dobar i pouzdan partner za investitore u tu oblast. Imamo sve uslove za saradnju: povjerenje i razumijevanje i interes da razvijamo konkretne projekte. Zbog svega ovoga i zbog renomea i znanja koje donosite u Crnu Goru interes nam je da i vaša kompanija iskaže interes za energetske projekte poput gradnje elektrana na Morači i Komarnici“ – rekao je predsjednik Vlade.

Rukovodioci Masdara su iskazali zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem u Crnoj Gori ocijenivši da su nakon sporazuma o preuzimanju polovine vlasništva Vjetroelektrane Krnovo od francuskog partnera Akio stekli dobra iskustva rada u našoj zemlji.

„Naše izvjesne investicije mogu da otvoriti vrata i investitorima u drugim oblastima“ – rekao je glavni izvršni direktor Masdara.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu igradnje solarne elektrane Briska gora u Ulcinju, kao i projektu „zelenog grada“ koji je ova kompanija razvila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koristeći moderne tehnologije u gradnji ekološki naprednog i energetski efikasnog naselja.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Darko Uskoković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?