Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Biro za koordinaciju aktivnosti obavještajno-bezbjednosnog sektora zatražio nastavak i jačanje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala

Objavljeno: 02.07.2018. 19:37 Autor: MUP
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić danas je, u funkciji šefa Biroa za operativnu koordinaciju aktivnosti obavještajno-bezbjednosnog sektora, ocijenio da je potrebno da sve nadležne državne institucije nastave sa jačanjem zajedničkih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, a posebno na planu prevencije mogućih i otkrivanja nerasvijetljenih teških krivičnih djela.

„U borbi protiv kriminala koja je teška i kompleksna, bićemo istrajni, kako bi zajedno, koordiniranim radom, stali na kraj kriminalcima. U tom smislu, neophodno je da permanentno ulažemo dodatne napore na unapređenju kadrovskih i materijalno-tehničkih resursa ključnih institucija za obezbjeđivanje vladavine prava. Jačanjem kapaciteta organa za sprovođenje zakona, jačamo sigurnost države i njenih građana. Naši rezultati su nesumnjivi, ali nas i nedavno ubistvo u Baru upozorava da moramo biti još snažniji“ – poručio je ministar Nuhodžić na današnjoj 10. sjednici Biroa.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Biro je konstatovao da specijalni istražni timovi Tužilaštva i Uprave policije, formirani shodno zakljčcima Vijeća za nacionalnu bezbjednost, daju dobre rezultate u sprječavanju i otkrivanju počinilaca krivičnih djela. U cilju efikasnijeg obračuna protiv kriminala, dogovorene su aktivnosti u pravcu čvršće međuinstitucionalne koordinacije i razmjene informacija, proaktivnijeg djelovanja i pojačanog obavještajnog rada, uključujući i intenzivniju saradnju sa građanima. Na sjednici je naglašeno da je opredijeljenost organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor da se još odlučnije suprotstave organizovanim kriminalnim grupama.

Sjednici su, pored članova Biroa, prisustvovali Vrhovni državni tužilac, Glavni specijalni tužilac i rukovodilac Sektora kriminalističke policije.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?