Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Albanije Edi Rama na zajedničkoj sjednici vlada: Ne postoji ništa što možemo da zamjerimo jedni drugima, mogli bismo samo da ureknemo

Objavljeno: 03.07.2018. 17:23 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
              
Predsjednik Vlade Republike Albanije Edi Rama rekao je jutros otvarajući zajedničko sjednicu vlada Crne Gore i Albanije da dvije susjedne i prijateljske države njeguju odlične odnose koje žele da prodube.

„Nema ništa što bismo mogli da zamjerimo jedni drugima, ali da, što se kaže da ne ureknemo“.

Premijer Rama je iskazao posebno poštovanje premijeru Dušku Markoviću i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na odnosu prema albanskoj manjini u Crnoj Gori.

„Želim da iskažem pažnju za poštovanje koju ste Vi, predsjednik Milo Đukanović, Vaša Vlada posvetili Albancima u Crnoj Gori. Među nama postoji istorijski most koji je nezamjenjiv – to je most koji predstavljaju manjine. To je jedan izvanredan most suživota“ – rekao je premijer Rama.

On je dodao da je i njegova zemlja usvajanjem Zakona o manjinama dala crnogorskoj manjini vrijednost koja joj pripada.

„Nije uobičajeno da su u našem regionu stvari pozitivne, ali ovdje jesu“ – rekao je premijer Rama dodajući da su dvije države našle zajednički jezik bez po muke. „Moć i uticaj kulture koje dijelimo čine razlog više da ojačamo saradnju. Danas su obnovljeni odnosi na jednom prostoru kada granice služe kao tačke sastajanja i sa jedne i sa druge strane. Albanija i Crna Gora imaju predivne ljepote. Promovisanjem ovih ljepota, sprovođenjem usklađenih politika kroz prostore bajkovite ljepote omogućavamo ne samo povećanje broja turista već i otvaramo mogućnost da se bolje upoznamo i da bolje sarađujemo“ – rekao je predsjednik Vlade Republike Albanije Edi Rama otvarajući zajedničku sjednicu dviju vlada u Skadru.
                            
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


                    
VIDEO: https://youtu.be/ApfmMXMXdOk                           VIDEO: https://youtu.be/KrwR83r9obU
                                
    
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?