Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić u Skadru potpisao Sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj i Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama

Objavljeno: 03.07.2018. 20:50 Autor: MUP
Služba za odnose s javnošćuMinistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić potpisao je danas u Skadru, sa albanskim kolegama, Fatmirom Džafajem i Oltom Džakom, Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj za međunarodni drumski putnički i jezerski saobraćaj i Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama. Sporazumi su potpisani nakon zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije.

Sporazumom o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza stvara se mogućnost zajedničkog vršenja granične kontrole u drumskom i jezerskom putničkom saobraćaju, nakon povezivanja puta Ckla – Zogaj. Takođe, ovo pitanje je značajno sa aspekta valorizacije turističkih, ekonomskih i privrednih resursa Skadarskog jezera.

Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama ima za cilj poboljšanje i jačanje kapaciteta za sprječavanje nastanka i odgovora na prirodne i druge katastrofe. Potpisani sporazum kao značajnu oblast u odnosima dvije države prepoznaje povećanje postojeće i buduće preventive i pripravnosti za katastrofe.








MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?