Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio ambasadorku Fini: Crna Gora zainteresovana za iskustva Australije u oblasti zaštite životne sredine

Objavljeno: 04.07.2018. 21:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Video: Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića sa ambasadorkom Australije Džulijom Fini - kadrovi

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Australije u Crnoj Gori Džuliju Fini.

Predsjednik Marković se zahvalio ambasadorki na angažovanju u prethodnom četvorogodišnjem periodu u korist snaženja bilateralnih veza između Crne Gore i Australije.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države i ukazano na potrebu intenziviranja političkih kontakata i daljeg unapređenja obostrano korisne saradnje, prevashodno u domenu ekonomije, čemu geografska udaljenost ne treba da bude prepreka. Premijer Marković je ukazao na uspješno poslovanje australijskih privrednika u Crnoj Gori, koji svojim angažmanom doprinose pozitivnoj percepciji i Crne Gore i Australije, shodno čemu treba da budu primjer budućim eventualnim australijskim investitorima.

Takođe, obostrano predočene mogućnosti saradnje u oblasti zaštite životne sredine, budući da Australija posjeduje veliko iskustvo u toj oblasti, a Crnu Goru u narednom periodu očekuje otvaranje poglavlja 27- Životna sredina i klimatske promjene.

Premijer Marković je informisao sagovornicu o aktivnostima i aktuelnostima Crne Gore o dinamici pregovaračkog procesa sa EU. Ambasadorka Fini je čestitala Crnoj Gori članstvo u NATO, što cijeni veoma važnim u kontekstu mira i ukupne stabilnosti, i čime je stvoren dodatan prostor za snaženje saradnje, budući da je Australija važan i aktivan partner Alijanse. Istovremeno, pozdravila je uspjeh koji Crna Gora ostvaruje u procesu pristupanja EU.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?