Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Pošu: Bili ste više od ambasadora – prijatelj Crne Gore

Objavljeno: 05.07.2018. 20:16 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
                                                                                                                            
Služba za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske Kristijana Pošu.

Zahvalivši se ambasadoru Poši na izvanrednom angažmanu premijer Marković je konstatovao da je snažna i kontinuirana podrška Mađarske Crnoj Gori u toku našeg učlanjenja u NATO kao i u procesu naše evropske integracije u značajnoj mjeri i rezultat angažmana Ambasadora.

„Vaš angažman je bio znatno više od protokolarnog i diplomatskog. Bili ste više od ambasadora. Mi to cijenimo i zato Vas vidimo kao prijatelja Crne Gore“ – rekao je predsjednik Marković.

Ambasador Poša se zahvalio predsjedniku Vlade na povjerenju koje je Crna Gora ukazala Mađarskoj među ostalim i kao kontakt zemlji tokom naše integracije u NATO.

„Zato mi taj vaš uspjeh vidimo kao zajednički poduhvat. Kao što smo htjeli da vas što prije vidimo u NATO-u tako Mađarska želi da vidi Crnu Goru što prije i u Evropskoj uniji“ – rekao je ambasador Poša.

Na sastanku je konstatovano da su Mađarska i Crna Gora tokom petogodišnjeg mandata ambasadora Poše značajno unaprijedile odnose što će biti krunisano predstojećom zvaničnom posjetom premijera Viktora Orbana Crnoj Gori.

Predsjednik Marković i ambasador Poša konstatovali su da je Crna Gora danas daleko naprednija država nego što je to bila prije pet godina kao i da naša zemlja predstavlja odličan prostor za mađarske investitore.

„Treba samo otvoriti oči i vidjeti tu veliku razliku na bolje“ – rekao je ambasador.

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim razvojnim projektima, posebno u Sjevernom regionu, koji će biti tema zvaničnih razgovora premijera Markovića i Orbana.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?