Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министарка Прибиловић: Планом оптимизације броја запослених до ефикасније јавне управе

Министарка Прибиловић: Планом оптимизације броја запослених до ефикасније јавне управе
Датум објаве 06.07.2018 18:55 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Влада је на данашњој сједници донијела План оптимизације јавне управе за период 2018-20. У изјави за јавност након сједнице, министарка јавне управе Сузана Прибиловић је саопштила да поменути план има за циљ повећање ефикасности и ефективности јавне управе, нарочито у сегменту пружања услуга грађанима и привреди.

„Једна од краткорочних мјера и на локалном и на централном нивоу јесте ограничавање запошљавања заснивањем радног односа на неодређено и одређено вријеме у органима државне управе и јавним установама чији је оснивач држава и то у периоду од годину дана од данас. Затим престанак радног односа на одређено вријеме истеком рока на који је радни однос заснован без могућности продужења у ових годину дана, односно престанак радног ангажмана лица ангажованих по другим основама по истеку времена на које су та лица ангажована“- рекла је министарка Прибиловић.

Она је нагласила да се Плану оптимизације јавне управе није приступило кроз призму отпуштања, како се често помиње у јавности, већ је исти посматран као дио ширих реформских програма, а све у циљу ефикасније јавне управе.

Истакавши да План оптимизације даје сет прилагођених секторских мјера за превазилажење изазова које јавна управа има у максималном коришћењу својих капацитета, министарка је саопштила да су мјере подијељене на краткорочне, чија реализација је предвиђена за период до краја 2018. године и наставља се у 2019. као и средњорочне са реализацијом до краја 2020. године.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ