Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pribilović: Planom optimizacije broja zaposlenih do efikasnije javne uprave

Objavljeno: 07.07.2018. 00:55 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada je na današnjoj sjednici donijela Plan optimizacije javne uprave za period 2018-20. U izjavi za javnost nakon sjednice, ministarka javne uprave Suzana Pribilović je saopštila da pomenuti plan ima za cilj povećanje efikasnosti i efektivnosti javne uprave, naročito u segmentu pružanja usluga građanima i privredi.

„Jedna od kratkoročnih mjera i na lokalnom i na centralnom nivou jeste ograničavanje zapošljavanja zasnivanjem radnog odnosa na neodređeno i određeno vrijeme u organima državne uprave i javnim ustanovama čiji je osnivač država i to u periodu od godinu dana od danas. Zatim prestanak radnog odnosa na određeno vrijeme istekom roka na koji je radni odnos zasnovan bez mogućnosti produženja u ovih godinu dana, odnosno prestanak radnog angažmana lica angažovanih po drugim osnovama po isteku vremena na koje su ta lica angažovana“- rekla je ministarka Pribilović.

Ona je naglasila da se Planu optimizacije javne uprave nije pristupilo kroz prizmu otpuštanja, kako se često pominje u javnosti, već je isti posmatran kao dio širih reformskih programa, a sve u cilju efikasnije javne uprave.

Istakavši da Plan optimizacije daje set prilagođenih sektorskih mjera za prevazilaženje izazova koje javna uprava ima u maksimalnom korišćenju svojih kapaciteta, ministarka je saopštila da su mjere podijeljene na kratkoročne, čija realizacija je predviđena za period do kraja 2018. godine i nastavlja se u 2019. kao i srednjoročne sa realizacijom do kraja 2020. godine.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?