Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković u Sofiji na sastanku sa potpredsjednikom CCCC-a Sun Ziuom: Obostrani cilj okončanje prioritetne dionice Autoputa tokom 2019. godine

Objavljeno: 07.07.2018. 22:22 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
       

Predsjednik Vlade Duško Marković i potpredsjednik kineske kompanije CCCC Sun Ziu saglasili su se na sastanku održanom danas u Sofiji da je prošla godina bila veoma uspješna u radovima na prioritetnoj dionici Autoputa Bar-Boljare i da je obostrani interes nastavak radova još većim intenzitetom kako bi bili stvoreni uslovi da prioritetna dionica bude završena iduće godine.

„Ovo je prilika za još jedno ostvarenje našeg snažnog partnerstva na projektu vijeka za Crnu Goru“ – rekao je premijer Marković na sastanku organizovanog u okviru Samita Kine i 16 država Centralne i Istočne Evrope. Premijer je rekao da je u kapitalnom budžetu izdvojen novac za gradnju autoputa i da očekuje novi zamah i novu energiju kako bi neka kašnjenja sa početka projekta bila nadoknađena i kako bi bili stvoreni uslovi da neposredno po završetku prioritetne dionice bude nastavljen rad na ostalim dionicama.

„Prošle godine sam tri puta obišao radove. Sada ću se ponovo neposredno uključiti jer je ovo projekat od najvećeg interesa za Crnu Goru“ – rekao je predsjednik Marković.

Potpredsjednik CCCC-a je naglasio važnost projekta za tu kompaniju rekavši da gradnjom prioritetne dionice Autoputa Bar-Boljare CCCC želi da pokaže i u Evropi svoje sposobnosti. Naglasio je da kompanija i u Srbiji radi dionicu ka Crnoj Gori što predstavlja dodatnu vrijednost projekta.

Premijer Marković je ponovio da je plan Vlade Crne Gore da naredne dionice budu građene po principu javno-privatnog partnerstva i da će proceduda biti transparentna i javna.

Sastanku su prirustvovali, među ostalima, i izvršni direktor CCCC Internacional Vang Jingčun i predsjednik CRBC-a Du Fei.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE






Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?