Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana
Datum objave 11.07.2018 15:25 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović je prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Turske, Redžepa Tajipa Erdogana. Događaju je prisustvovalo oko pedeset predsjednika država, vlada, parlamenata i visoko pozicioniranih predstavnika država. 

Simović je čestitao Erdoganu na izboru za predsjednika Republike Turske i polaganju svečane zakletve u parlamentu. Simović je iskazao uvjerenje da će novi kabinet na čijem će čelu biti Erdogan voditi Tursku i njen narod u pravcu razvoja, napretka i stabilnosti. Istakao je da će Crna Gora biti iskreni prijatelj Republike Turske i doprinositi daljem razvoju saradnje dvije zemlje na svim poljima. 

Predsjednik Erdogan je zahvalio potpredsjedniku Simoviću na prisustvu i poštovanju koje je Crna Gora tim činom pokazala prema Turskoj. Potvrdio je spremnost Republike Turske i njega lično za nastavkom prijateljske saradnje sa Crnom Gorom, u korist naroda obje zemlje. 

Prisustvo na inauguraciji potpredsjednik Simović je iskoristio i za susrete sa brojnim zvaničnicima Republike Turske. 

U razgovoru sa predsjednikom Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Serdarom Čamom, Simović je iskazao poštovanje i zahvalnost za brojne projekte koje je TIKA realizovala širom Crne Gore. Čam je zahvalio Simoviću na kontinuiranoj i otvorenoj saradnji koju TIKA ima sa Vladom Crne Gore i ukazao da će saradnja biti nastavljena i intenzivirana i u budućnosti. 

Potpredsjednik Simović se sastao i sa Fuatom Tosjalijem, vlasnikom kompanije Tosjali (Tosyali), koja je vlasnik nikšićke Željezare. Istaknuto je zadovoljstvo što je Crna Gora pokazala da želi dalje unapređenje odnosa sa Turskom, posebno u oblasti ekonomije i trgovine. 

Simović je pozvao turske privrednike da svoju pažnju i poslovne planove još intenzivnije usmjere prema Crnoj Gori i iskoriste konkurentan investicioni okvir koji je kreirala Vlada Crne Gore. Potpredsjednik Vlade je zainteresovane privrednike pozvao i da u što skorijem roku posjete Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE