Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana

Objavljeno: 11.07.2018. 21:25 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović je prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Turske, Redžepa Tajipa Erdogana. Događaju je prisustvovalo oko pedeset predsjednika država, vlada, parlamenata i visoko pozicioniranih predstavnika država. 

Simović je čestitao Erdoganu na izboru za predsjednika Republike Turske i polaganju svečane zakletve u parlamentu. Simović je iskazao uvjerenje da će novi kabinet na čijem će čelu biti Erdogan voditi Tursku i njen narod u pravcu razvoja, napretka i stabilnosti. Istakao je da će Crna Gora biti iskreni prijatelj Republike Turske i doprinositi daljem razvoju saradnje dvije zemlje na svim poljima. 

Predsjednik Erdogan je zahvalio potpredsjedniku Simoviću na prisustvu i poštovanju koje je Crna Gora tim činom pokazala prema Turskoj. Potvrdio je spremnost Republike Turske i njega lično za nastavkom prijateljske saradnje sa Crnom Gorom, u korist naroda obje zemlje. 

Prisustvo na inauguraciji potpredsjednik Simović je iskoristio i za susrete sa brojnim zvaničnicima Republike Turske. 

U razgovoru sa predsjednikom Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Serdarom Čamom, Simović je iskazao poštovanje i zahvalnost za brojne projekte koje je TIKA realizovala širom Crne Gore. Čam je zahvalio Simoviću na kontinuiranoj i otvorenoj saradnji koju TIKA ima sa Vladom Crne Gore i ukazao da će saradnja biti nastavljena i intenzivirana i u budućnosti. 

Potpredsjednik Simović se sastao i sa Fuatom Tosjalijem, vlasnikom kompanije Tosjali (Tosyali), koja je vlasnik nikšićke Željezare. Istaknuto je zadovoljstvo što je Crna Gora pokazala da želi dalje unapređenje odnosa sa Turskom, posebno u oblasti ekonomije i trgovine. 

Simović je pozvao turske privrednike da svoju pažnju i poslovne planove još intenzivnije usmjere prema Crnoj Gori i iskoriste konkurentan investicioni okvir koji je kreirala Vlada Crne Gore. Potpredsjednik Vlade je zainteresovane privrednike pozvao i da u što skorijem roku posjete Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?