Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nikola Janović najavio nastavak podrške infrastrukturnim projektima za škole i aktivnosti djece i mladih: Ove godine izdvajano 160.000 eura

Objavljeno: 12.07.2018. 20:12 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ministarstvo sporta, koje je u prethodnoj godini podržalo adaptaciju 13 sportskih infrastrukturnih projekata, u 11 opština, ove godine nastavlja investicioni ciklus kroz podršku za sedam novih infrastrukturnih projekata vrijednih više od 160.000 eura koji će doprinijeti unapređivanju školske sportske infrastrukture i stvaranju neophodnih uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima djece, mladih i građana – saopštio je na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade ministar sporta Nikola Janović.

Ministar je rekao da je od trinaest prošle godine odobrenih projekata već realizovano osam, i da bi do kraja godine trebalo da bude završeno i preostalih pet.

„Govoreći jezikom brojki, ukupna vrijednost podržanih projekata je više od pola miliona eura, od čega je Ministarstvo sporta obezbijedilo oko 450,000.00 €” – rekao je ministar.

Kada je o projektima za ovu godinu riječ, ministar Nikola Janović je precizirao da se pomenute aktivnosti fokusiraju na adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Luka Simonović”u Nikšiću; uređenje postojećih terena u dvorištu srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić” i adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Radojica Perović” u Podgorici; adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Marko Miljanov” u Bijelom Polju i rekonstrukciju terena u dvorištu OŠ „Vuko Jovović” u Danilovgradu.

„Dodatno, Ministarstvo sporta je usvojilo i zahtjev Doma učenika i studenata Podgorica za realizaciju projekta koji ima za cilj stvaranje potrebnih uslova učenicima i studentima za bavljenje sportom u okviru kompleksa u kojem borave. Takođe, usvojen je i zahtjev Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor gdje je opredijeljena finansijska podrška za projekat čijom realizacijom će se stvoriti odgovarajući uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima u navedenoj ustanovi. Sa korisnicima sredstava Ministarstvo sporta zaključiće ugovore o finansiranju, nakon čega će se pristupiti realizaciji predmetnih projekata” – precizirao je ministar sporta Nikola Janović na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Vlade.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

                                            
                            
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?