Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao građanima Dan državnosti: jul je već vijek i po mjesec radosti i podsjećanja na trajanje Crne Gore i njenu herojsku istoriju

Objavljeno: 12.07.2018. 23:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime građanima Crne Gore 13. jul – Dan državnosti.

„Jul je već vijek i po mjesec radosti i podsjećanja na Crnu Goru, njeno trajanje i njenu herojsku istoriju. U XIX vijeku on je, kao priznanje naše vjekovne borbe za slobodu, došao od Evrope i svijeta. U XX vijeku, kad je Evropa bila na koljenima, naš 13. jul poslao je slobodarsku poruku iz male i nepokorne Crne Gore, i to kroz prvi svenarodni ustanak u porobljenoj Evropi. Danas Crna Gora ponovo doprinosi Evropi i svijetu svojim jasnim opredjeljenjima mira i stabilnosti. Iza njih stoji naš unutrašnji multivjerski i višenacionalni sklad, iskazan kroz potrebu i volju naših građana da sami odlučujemo o svojim interesima“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj svim građanima Crne Gore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?