Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković razgovarao sa članovima COELA-e: Integracija u EU je politički prioritet Vlade, želimo CG u EU i sposobni smo da taj cilj ostvarimo

Objavljeno: 19.07.2018. 01:08 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je članove COELA-e – Radne grupe Savjeta Evropske unije – na čelu sa predstavnikom Austrije Andreasom Brandšteterom (Brandstätter) koja je započela višednevnu radnu posjetu Crnoj Gori.
   
Informišući predstavnike Radne grupe, zadužene za proces proširenja Evropske unije i njene odnose sa državama kandidatima, o političkim prioritetima Vlade, Premijer je rekao da je implementacija evrospke agende reformi glavni politički cilj Vlade, kao što su na ekonomskom planu to razvoj, valorizacija resursa, otvaranje novih radnih mjesta i podizanje životnog standarda građana.

„Zahvalni smo Evropskoj uniji na Strategiji proširenja jer nam ona daje priliku da ostvarimo svoju viziju – Crna Gora u Evropskioj uniji. Mi u Crnoj Gori želimo da tu priliku iskoristimo, i mi smo sposobni da i taj cilj ostvarimo. Zato nam je potreban intenzivan dijalog sa Evropskom unijom i zato sam zahvalan na vašem interesu za Crnu Goru“ – rekao je predsjednik Marković.

Govoreći o procesu evrospke integracije naše zemlje predsjednik Vlade je upoznao predstavnike COELA-e sa promjenama u pregovaračkoj strukturi i najavio intenzivnije uključivanje civilnog sektora u proces.

Premijer je upoznao članove Radne grupe COELA sa impozantnim ekonomskim rezultatima Vlade u prošloj i u ovoj godini kao i sa činjenicom da se u ovom trenutku u našoj zemlji realizuju investicije vrijedne više milijardi eura.
Predstavnici Radne grupe, koju čine stalni predstavnici država članica Unije u Briselu, istakli su u razgovoru sa predsjednikom Vlade činjenicu da je Crna Gora na celu pregovaračkog procesa sa EU, pozdravili posvećenost Vlade evropskoj agendi i sprovođenju neophodnih reformi i izrazili podršku individualnom vrednovanju rezultata kandidata u procesu pristupanja.

Sastanku su prisustvovali glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?