Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa rukovodstvom Šavnika: male opštine su najodgovornije prema državnom novcu zato ćemo nači način za povećanje izdvajanja za razvojne projekte

Objavljeno: 19.07.2018. 21:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Foto: Susret premijera Duška Markovića sa delegacijom Šavnika (20.0 MB)


Premijer Duško Marković čestitao je danas građanima i rukovodstvu Šavnika Dan opštine uz ocjenu da je riječ o lokalnoj zajednici koja uspješno funkcioniše i dosljedno sprovodi Vladine politike.

„Vi dajete primjer kako se odgovorno treba ponašati prema Državi i resursima i to svi vide. Zato će Opština Šavnik i ubuduće imati svu podršku Vlade. Vaši zahtjevi su skromni, a efekti dobri i vidljiviji nego drugdje“ – rekao je premijer Marković na sasatanku sa predsjednicima opštine Mijomirom Vujačićem i Skupštine opštine Jugoslavom Jakšićem i sa potpredsjednikom Opštine Vlatkom Vukovićem.

Rukovodstvo Šavnika informisalo je premijera da Opština pravovremeno i uredno izvršava sve svoje obaveze i da realizuje više razvojnih projekata u oblastima poljoprivrede i turizma pri čemu su kao posebno perspektivni projekti istaknuti Park prirode, gradnja malih hidroelektrana i biznis zona sa kompletnom infrastrukturom.

Na sastanku je zajednički zaključeno da razvoj Šavnika leži prvenstveno u valorozaciji vodnih i poljoprivrednih resursa kao i u razvoju turizma.

Predsjednik Vlade je, pomenuvši primjere Šavnika, Andrijevice i Mojkovca, konstatovao da se male opštine najodgovornije ponašaju prema državnom novcu i poručio da Vlada ohrabruje takav pristup i da će nači načina da takvim lokalnim zajednicama poveća izdvajanja za razvojne projekte.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?