Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada Crne Gore: Ponosni smo na svoju istoriju, naše prijateljstvo i savezništvo sa SAD je snažno i trajno

Objavljeno: 19.07.2018. 18:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću

Vlada Crne Gore je, uvažavajući interesovanje brojnih domaćih i inostranih medija da se odredi u vezi sa jučerašnjom izjavom predsjednika SAD Donalda Trampa datoj u intervjuu TV FOX, na danas održanoj 86. sjednici, usvojila stav koji saopštava javnosti:

Crna Gora je ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije.

Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica.

Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom svijeta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu.
Mi gradimo prijateljstva, a ni jedno nijesmo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese.

U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokratije.

Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?