Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Ueharu: Crnu Goru i SAD vezuje trajno prijateljstvo i partnerstvo

Objavljeno: 20.07.2018. 22:05 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

     


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Margaret En Ueharu i tom prilikom ocijenio da je za vrijeme mandata Ambasadorke Crna Gora ostvarila jedan od svojih strateških ciljeva – članstvo u NATO-u – što je zajednički uspjeh dviju država kojem je značajno doprinijela i ambasadorka Uehara.

„SAD su uvijek bile uz Crnu Goru. Radili smo zajedno kao prijatelji i saveznici. Bili smo posvećeni prevladavanju izazova – i zato smo uspjeli. Vaša uloga u potvrđivanju našeg partnerstva značajna je i mi je nećemo zaboraviti“ – rekao je predsjednik Vlade ambasadorki SAD.

Premijer Duško Marković je izrazio zadovoljstvo posvećenošću Sjedinjenih Američkih Država našem regionu kao i kvalitetnim bilateralnim odnosima ocijenivši da su oni posebno osnaženi prošlogodišnjom zvaničnom posjetom potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori i porukama koje je on iz naše zemlje poslao.

„Time je potvrđena trajnost našeg prijateljstva“ – konstatovao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković dodajući da je prisustvo SAD na Balkanu garancija čvrstog i neupitnog evropskog i evroatlantskog kursa regiona.

Ambasadorka Uehara izrazila je zadovoljstvo službovanjem u Crnoj Gori i napretkom naše zemlje kojem je svjedočila.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE     
  
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?