Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stvoreni uslovi da Ministarstvo pravde zatraži izručenje Miloševića, Pavićevića, Vujačića i Mašanovića

Objavljeno: 24.07.2018. 22:11 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Ministarstvo pravde primilo je zvanično obavještenje da su, na bazi uspješne međunarodne saradnje crnogorske i kosovske policije, postupajući po Interpolovoj poternici raspisanoj od strane Crne Gore, u Republici Kosovo lišena slobode lica Milošević Mario, Pavićević Đorđije, Vujačić Vukan i Mašanović Igor.

Ovim su stvoreni uslovi da Ministarstvo pravde zatraži od nadležnih organa Republike Kosovo izručenje navedenih lica Crnoj Gori.

Za Marijom Miloševićem, Vukanom Vujačićem i Igorom Mašanovićem Crna Gora je raspisala međunarodne Interpolove potjernice radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela teško ubistvo. Đorđije Pavićević se potražuje zbog bjekstva iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju.

Ministarstvo pravde je takođe obaviješteno da se Vujačić i Mašanović nalaze u Centru za zadržavanje u Republici Kosovo, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela izvršenih u Republici Kosovo.

U očekivanju da ova lica budu izručena i privedena pravdi u Crnoj Gori, naglašavamo da je tijesna saradnja među državama najefikasniji vid borbe protiv organizovanog kriminala kao prijetnje po bezbijednost građana i ukupan razvoj i prosperitet svakog društva.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?