Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović iz Andrijevice poručio: Vlada je čvrsto odlučna da unaprijedi koncept gazdovanja šumama

Objavljeno: 25.07.2018. 21:30 Autor: MPRR

MPRRMPRR

Vlada je čvrsto odlučna da realizuje program reorganizacije koncepta gazdovanja šumskim resursima u Crnoj Gori, u cilju postizanja značajno većih efekata, prije svega u dijelu boljeg očuvanja šuma, ali i bolje ekonomske valorizacije, ravnomjerne dostupnosti sirovine za razvoj drvne industrije, sa ambicijom da se otvori što više zelenih“ radnih mjesta i stvori nova dodata vrijednost u ovom sektoru.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović ovo je poručio na današnjem sastanku proširenog kolegijuma Uprave za šume koji je zakazao da se održi prilikom današnje radne posjete Andrijevici.

Na sastanku kome su, osim rukovodstva Uprave, prisustvovali šefovi svih područnih jedinica u Crnoj Gori, i predstavnici Direktorata za šumarstvo, drvnu industriju Ministarstva, Simović je poručio da će svi otpori uvođenju unaprijeđenog sistema gazdovanja šumama, koji su prepoznati u prethodnom periodu, biti eliminisani.

„Sve namjere motivisane željom da se konzervira postojeće stanje, kako se ne bi ništa unapređivalo a zadržale određene negativne navike, više se neće tolerisati. Prepoznali smo sve barijere i nećemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni interesi stanu na put čvrstoj opredijeljnosti države da razvije novi, još bolji koncept gazdovanja šumama , kako bi se on na održivim osnovama valorizovao“, poručio je Simović prisutnima na sastanku.

Simović je posebno zahtijevao od svih zaposlenih u sektoru šumarstva, da u narednom periodu još odgovornije i ozbiljnije pristupe poslu, posebno kada je riječ o terenskim aktivnostima - da svakodnevno obilaze šumske resurse, lokalne saobraćajnice, kontrolišu ispunjavanje koncesionih ugovora, da budu angažovaniji i pokažu snažniju brigu države o šumskim resursima.   

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi da se ojačaju kadrovski i stručni kapaciteti u sektoru šumarstva, kako bi se na kvalitetan način odgovorilo izazovima u ovoj oblasti, posebno u dijelu očuvanja i zaštite šuma u Crnoj Gori za buduće generacije i stvorile pretpostavke za primjenu odživog i ekonomski efikasnijeg modela korišćenja šumskog bogatstva.



PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?