Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao građanima Plava Dan opštine: Vlada čvrsto opredijeljena da razvija Sjever i Plav

Objavljeno: 26.07.2018. 19:08 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Premijer Duško Marković čestitao je građanima Plava u ime Vlade i u svoje ime Dan opštine navodeći:

„Posebno mi je zadovoljstvo što praznik opštine ove godine dočekujemo u ambijentu ekonomskog napretka, kada nakon prošlogodišnje stope rasta koja je bila jedna od najvećih u Evropi, u prvom kvartalu ove godine bilježimo nastavak trenda ekonomskog rasta po stopi od 4,5%. Sve to ne bi bilo moguće da nije snažnog doprinosa koji su manjinski narodi dali brojnim dostignućima Crne Gore, političkim i razvojnim“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade upućenoj predsjedniku opštine Plav Orhanu Šahmanoviću.

Podsjećajući u čestitki da Plav baštini tradiciju multinacionalnog sklada, kao neraskidivog dijela državnog identiteta, Premijer navodi da je Vlada čvrsto opredijeljena da razvija Sjever i Plav, gradeći savremene saobraćajnice, energetske i turističke kapacitete, da unapređujemo poljoprivredu i prehrambenu proizvodnju, kao uslov višeg životnog standarda.

„Uvjeren sam da će uz prirodne preduslove i razvojne potencijale, partnerskim odnosom Vlade i lokalne samouprave, Plav biti razvijenije i bogatije mjesto za život i rad Plavljanki i Plavljana“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića upućenoj građanima Plava.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?