Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Janović: Premije za crnogorske sportiste vodeće u regionu

Objavljeno: 27.07.2018. 16:07 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Novčane premije za ostvarene sportske rezultate na najprestižnijim takmičenjima biće jedne od vodećih u regionu i za razliku od prethodnih zakona kada su premije uplaćivane savezima, sada će se uplaćivati direktno na račun sportiste- rekao je ministar sporta Nikola Janović danas na konferenciji za medije.

Riječ je o obavezi iz novog Zakona o sportu koji je, podsjetio je Janović Skupština donijela krajem juna ove godine.

Ministar je naglasio da će se premije, po prvi put dodjeljivati i selektoru reprezentacije ali i glavnom treneru reprezentativca Crne Gore u pojedinačnim sportovima.

„Imajući u vidu da se aktom precizira i visina doživotne mjesečne naknade, podsjetiću da smo jedina država u regionu i šire koja je pomjerila starosnu granicu za doživotne naknade na 35 godina upravo sa ciljem afirmacije već postignutih rezultata sa Crnom Gorom ali i motivacije naših sportista za postizanje novih vrhunskih rezultata.“- rekao je ministar Janović i ocijenio da je posebna pažnja posvećena našim mladim sportistima kroz uvođenje statusa perspektivnog sportiste za rezultate ostvarene na svjetskim i evropskim prvenstvima u mlađim kategorijama.

„Dodjelom navedenog statusa mladi sportisti stiču pravo na jednogodišnju stipendiju od strane Ministarstva sporta što je dokaz da država prepoznaje i vrjednuje njihove rezultate a ujedno kod njih jača kult pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.“- poručio je ministar sporta Nikola Janović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

                                 
    
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?