Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada imenovala Veselina Veljovića za direktora Uprave policije

Objavljeno: 30.07.2018. 23:58 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore je u ponedjeljak, 30. jula 2018. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, u skladu s članom 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, na osnovu člana 9 stav 2 Zakona o unutrašnjim poslovima, a po dobijenom mišljenju Skupštine Crne Gore, donijela Rješenje o imenovanju dr Veselina Veljovića za direktora Uprave policije.

Na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, Vlada je usvojila i Predlog za izmjene i dopunu Zaključka Vlade Crne Gore, broj: 08-215 od 19. novembra 2015. godine, sa sjednice od 13. novembra 2015. godine. Izmijenjenim zaključkom, Vlada je formirala Koordinacioni odbor koji će usklađivati aktivnosti državnih organa na implementaciji Plana djelovanja u slučaju mogućeg priliva izbjeglica i migranata. Predsjednik Koordinacionog odbora je Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, a članovi su: Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova, Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja, Osman Nurković, ministar saobraćaja i pomorstva,Kenan Hrapović, ministar zdravlja, mr Predrag Bošković, ministar odbrane i prof. dr Srđan Darmanović, ministar vanjskih poslova. Formiran je i Operativni tim kojim će rukovoditi dr Veselin Veljović, direktor Uprave policije.

Takođe, Vlada je dala saglasnost na Predlog pravilnika o koeficijentima za utvrđivanje zarade zaposlenih u Agenciji za zaštitu konkurencije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?