Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zvanično otvoren granični prelaz Božaj/ Hani i Hotit

Objavljeno: 03.08.2018. 21:13 Autor: MUP
Danas je zvanično obilježen završetak rekonstrukcije graničnog prelaza Božaj/ Hani i Hotit. Radi se o strateškom projektu prekogranične saradnje, u okviru kojeg je omogućena rekonstrukcija graničnog prelaza Božaj, za koji je Evropska unija obezbijedila milion eura sa ciljem rješavanja problema saobraćajnih gužvi i povećanja bezbjednosti na tom pojasu.

VIDEO: Otvaranje graničnog prelaza Božaj Hani i Hotit - KADROVI

VIDEO: Ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić - otvaranje graničnog prelaza Božaj - OBRAĆANJE

Govoreći na svečanom otvaranju rekonstruisanog graničnog prelaza, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Melvudin Nuhodžić istakao je da se radi o strateškom projektu, koji sa crnogorske strane obuhvata rekonstrukciju graničnog prelaza Božaj i izgradnju novog zajedničkog graničnog prelaza Zatrijebačka Cijevna-Grabon.

"Projekat značajno utiče na dalje jačanje veza sa našim prvim komšijama, Republikom Albanijom, ali je, istovremeno, doprinos našoj težnji, koju uspješno sprovodimo kroz svoju evropsku integraciju na nacionalnom i regionalnom nivou, a koja ima za cilj da uslove na kapijama naših država usklađujemo sa onim što je pravna tekovina Evropske unije i Šengen standarda," rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Fatmir Džafaj iskazao je uvjerenje da će kroz ovaj projekat biti unaprijeđena infrastrukturna povezanost dvije zemlje, te da će umnogome doprinijeti podizanju kvaliteta usluga za građane, ubrzati procedure i olakšati putovanja kako državljana dvije zemlje, tako i turista.

„Naš je cilj da dostignemo namodernije standarde na ovom graničnom prelazu, koji će biti kompatibilni sa standardima EU“, kazao je ministar Džafaj i dodao da će projekat rekonstrukcije omogućiti bolje upravljanje graničnim prelazima i omogućiti efikasnije kontrole kako putnika, tako i robne razmjene između Crne Gore i Albanije.

Ceremoniji su prisustvoali šefovi Delegacija Evropske unije u Podgorici i Tirani, ambasadori Aivo Orav i Romana Vlahutin, koji su naglasili značaj projekta u cilju boljeg povezivanja zemalja regiona.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?