Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Reagovanje: Crna Gora je svoj odnos prema stradalima pokazala kada je bilo najpotrebnije

Datum objave 06.08.2018 18:38 | Autor mod | Izvor: Ministarstvo odbrane

Ispis Štampaj stranicu


Vojni izaslanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, je učestvovao na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dana hrvatskih branitelja,u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.
       
On nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda,kako se to zlonamjerno želi insinuirati. Ta retorika i smještanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata 90-tih, ne priliči 20-im godinama ovog vijeka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa EU.

Crna Gora je svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije. Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti, i odlučno ide u korak sa razvijenim demokratskim zemljama,oslobođena balasta prošlosti.Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku,i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti. Takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj,prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i savezničkoj zemlji u NATO. Ovo je pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj. Sve drugo su najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih,i da politički profitiraju na njihovoj nesreći.