Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković pokrovitelj omaža Ljubu Ševaljeviću

Objavljeno: 12.08.2018. 04:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Cijeneći značaj i jedinstvenu vrijednost interpretacije crnogorskih izvornih pjesama, sa zadovoljstvom smo prihvatili inicijativu da predsjednik Vlade bude pokrovitelj događaja pod nazivom „Niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore“. 

Poznati stihovi pjesme već su ušli u kolektivno sjećenje Crnogoraca zahvaljujući neponovljivom glasu Ljuba Ševaljevića koji je kroz pjesmu i muziku slavio ljepotu i vrijednosti Crne Gore. 
Večeras, deset godina od njegove smrti, prilika je da istaknemo njegove zasluge u afirmaciji crnogorske izvorne muzike, njene narodne muzičke baštine, i kulturne tradicije.

Pedesetak kompozicija koje je Ljubo izvodio ostaće upamćene kao trajno muzičko i kulturno nasljeđe i dio identiteta Crne Gore. Njegov glas, talenat i ljubav prema crnogorskoj narodnoj pjesmi dali su pečat trajanja njegovom ukupnom stvaralaštvu u kojem danas uživaju sve generacije građana Crne Gore. 

Odajući još jednom poštovanje Ljubu Ševaljeviću, ali i drugim stvaraocima koji su neumorno pronosili slavu crnogorskog melosa, u ime Kabineta predsjednika Vlade zahvaljujemo Organizacionom odboru i svima koji su svojim prisustvom iskazali pijatet prema interpretatorima naše narodne muzike.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?