Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Damjanović i direktor Kliničkog centra dr Eraković u Cirihu razgovarali o kreiranju centra za dijagnostiku iz oblasti neurologije i radiologije

Objavljeno: 15.08.2018. 19:00 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, i direktor Kliničkog centra Crne Gore, dr Jevto Eraković, sastali su se 14. avgusta 2018. godine, u Cirihu, sa profesorom Tomasom M. Keslerom, predsjednikom neprofitne organizacije Swiss Continence Foundation i načelnikom Odjeljenja za neurologiju Univerzitetske bolnice Balgrist, Univerziteta u Cirihu, Švajcarska, u cilju uspostavljanja saradnje koja bi prvenstveno bila fokusirana na unaprijeđenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Crnoj Gori, a na osnovu zajedničkih naučnih, obrazovnih i zdravstvenih projekata.

Tokom sastanka, razmatrani su prvi koraci saradnje i jedna od ideja je kreiranje centra za dijagnostiku u oblasti neurologije i radiologije, upravo uz pomoć neprofitne organizacije ‘Swiss Continence Foundation’. Centar bi pružio atraktivno istraživanje u ovoj oblasti, uz blisku saradnju sa Univerzitetskom bolnicom Balgrist, kao i Univerzitetom u Cirihu. Na ovaj način bili bi omogućeni izvrsni uslovi, prvenstveno za mlađe generacije, korišćenjem moderne opreme, uz transfer znanja i tehnika iz renomiranih švajcarskih institucija, kao i kroz zajedničke razvojne istraživačke projekte između Crne Gore i Švajcarske.

Švajcarska delegacija će posjetiti Crnu Goru 6. septembra 2018. godine, kada će dati konkretan prijedlog koncepta i budžeta ovog centra.

Ovom prilikom, ministarka Damjanović i dr Eraković su obišli bolnicu Balgrist i upoznali se sa aktivnostima i istraživanjima koja se vrše u toj prestižnoj instituciji.
MINISTARSTVO NAUKE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?