Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na otvaranju Hotela Chedi na Luštici: Ovo je pobjeda vizije nad opstrukcijom i neznanjem

Objavljeno: 18.08.2018. 03:35 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je večeras sa svečanog otvaranja Hotela Chedi na Luštici da projekat Luštica Bay, koji su od početka pratila snažna protivljenja sa svih strana, predstavlja potvrdu vizije nad opstrukcijom i neznanjem, dodao da Vlada nastavlja podršku projektima koji unapređuju Crnu Goru te da to očekuje i od opština i poručio da je valorizacija naših aerodroma prioritet svih prioriteta.

„Ovo je prilika da se svi podsjetimo koliko je bilo otpora kada su Vlada i tadašnji premjer Đukanović pokrenuli ovu investiciju sa ovim kredibilnim partnerom Luštica krajem 2013. godine. Bili su snažni i sa svih strana. Dakle noćas svjedočimo i pobjedi vizije nad opstrukcijom i neznanjem ali i hrabrosti investitora i njegovoj vjeri i ljubavi prema Crnoj Gori. Na ovom dijelu poluostrva nije bilo komunalne, saobraćajne niti druge infrastrukture, što ovaj projekat čini jedinom greenfield investicijom u Crnoj Gori“ – rekao je premijer Duško Marković obraćajući se okupljenima na svečanosti otvaranja Hotela Chedi – drugog hotel tog brenda u Evropi i prvog na Balkanu.

Premijer je rekao da svjedočimo da je investitor brinuo o svim detaljima:

„Hotel je ambijentalno uklopljen u okruženje, koristili su se najbolji materijali u izgradnji, a što je posebno važno i što ga čini još jednim primjerom implementacije naše politike u oblasti turizma. Za snabdijevanje namirnicama angažovani su lokalni proizvođači čime će ekonomski efekti njegovog rada biti osjetni za stanovnike Luštice“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je istakao da je u hotelu otvoreno 171 novo radno mjesto na kojima su više od 77% zaposlenih crnogorski državljani.

„Uvjeren sam da će ovaj procenat u narednom periodu biti sve veći imajući u vidu da je sve više mladih ljudi u Crnoj Gori zainteresovano za poslove u sektoru turizma. Ovaj podatak je značajniji imajući u vidu činjenicu da smo samo otvaranjem hotela visoke kategorije od početka ove turističke sezone istrajno na putu realizacije našeg obećanja o otvaranju više od 1.000 novih radnih mjesta u sektoru hotelijerstva. Ovi uspjesi su potvrda ispravnosti strateške Vladine politike u oblasti turizma i na najbolji način demonstriraju crnogorskoj i međunarodnoj javnosti jedinstveni značaj koji ova privredna grana ima za ekonomski razvoj Crne Gore“ – poručio je predsjednik Marković.

Premijer je rekao da planirana investicija od 1,1 milijardi eura čini ovaj projekat najvećim turističkim projektom u Crnoj Gori, jednim od najvećih i najznačajnijih u državi uopšte, a što je takođe važno i jednim od najvećih na Mediteranu koji je najkompetitivnija turistička lokacija na svijetu koju je u prošloj godini posjetilo gotovo 267 miliona turista.

„Realizacija ovog projekta, uz druge značajne projekte u Crnoj Gori, je potvrda naše konkurentnosti kao destinacije što mi, kao predsjedniku Vlade, daje optimizam da istrajemo u realizaciji ovih projekata koji već predstavljaju nove simbole našeg turizma i značajno osnažuju našu poziciju na globalnoj turističkoj mapi“ – poručio je predsjednik Vlade Duško Marković večeras na otvaranju hotela Chedi na Luštici.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Predsjednik Vlade je podsjetio da je Crna Gora 2006. imala samo dva hotela kategorije sa pet zvjezdica, dok ih je danas šesnaest.

„Da bih vam približio uspjehe koji se ostvaruju dozvolite da podsjetim da smo samo u posljednja dva mjeseca dobili 3 hotela sa 5*, a do kraja sezone očekujemo da još dva počnu sa radom. Ovim se potvrđuje naše snažno opredjeljenje da stvaramo uslove za razvoj novih hotelskih kapaciteta visoke kategorije i time dalje unapređujemo turističku ponudu. Zato je prioritet Vlade i nadležnih resora da i dalje radimo na jačanju konkurentnosti Crne Gore kao investicione destinacije, ostvarujemo komunikaciju sa investitorima koji imaju finansijskog kapaciteta i međunarodni kredibilitet da u partnerskom odnosu stvaramo novu vrijednost u Crnoj Gori i nove prilike za naše građane“ – kazao je predsjednik Vlade.
Premijer je zaključio porukom da će Vlada Crne Gore, kao i do sada, nastaviti da pruža podršku realizaciji svih projekata koji unapređuju Crnu Goru kao turističku destinaciju.

„To očekujemo kako od opština tako i od svih aktera u društvenom i javnom životu naše države“ – rekao je premijer Duško Marković na svečanom otvaranju Hotela Chedi na Luštici.

   
Tekst obraćanja predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića na svečanosti otvaranja Hotela Chedi, Luštica Bay (word i pdf)
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
  
   
   
   
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?