Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio rukovodstvo Kolašina: Kolašinci će prvi osjetiti benefite autoputa, očekujem da spremni dočekate taj trenutak

Objavljeno: 26.08.2018. 18:48 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću




Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je danas građanima i rukovodstvu Kolašina Dan opštine porukom da će oni prvi osjetiti blagodeti autoputa kao kapitalnog infrastrukturnog projekta te da očekuje od novog rukovodstva Opštine predan rad kako bi taj trenutak i finalizaciju razvojnih projekata čija je realizacija u toku dočekali spremni za konkretne aktivnosti čiji je cilj podizanje životnog standarda i višeg kvaliteta života građana.

„Kolašin će imati privilegiju da prvi zgrabi benefite autoputa kao kapitalne državne investicije. Završetkom prioritetne dionice autoputa i otvaranjem turističkih centara na kolašinskoj strani Bjelasice prostor za biznis otvoriće se sam po sebi. Vlada pokazuje odlučnost da u Kolašinu u najkraćem mogućem roku stvori pretpostavke za punu valorizaciju potencijala za bolji život građana. Od vas stoga očekujem ideje i veliku administrivnu agresivnost. Vlada i moj Kabinet su otvoreni za svaku vašu inicjativu“ – rekao je premijer Marković na sastanku sa predsjednikom opštine Kolašin Milosavom Batom Bulatovićem i potpredsjednicima Bojanom Kumburovićem i Danilom Medenicom.

Premijer je i u ovoj prilici ponovio stratešku opredjeljenost Vlade za ulaganjem u Sjeverni region Crne Gore. „Posvećeni smo tome od Kolašina do Gusinja. Kao predsjednik Vlade želim da Sjever pretvorim u prostor koji će u ekonomskom, sociološkom i kulturnom smislu biti temelj Crne Gore“ – rekao je na sastanku premijer Duško Marković.

Predsjednik Marković i rukovodstvo Kolašina razmotrili su ideje za više konkretnih projekata poput biznis zone, toplifikacije grada i zbrinjavanja čvrstog otpada, i razgovarali o potrebi poboljšanja komunalnih usluga i drugih servisa.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?