Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković u Makedoniji: Crna Gora snažno i iskreno podržava članstvo Makedonije u NATO

Objavljeno: 01.09.2018. 00:00 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić prisustvovali su danas na Krivolaku u Makedoniji Danu visokih zvanica koji je organizovan povodom završnog dana vježbe artiljerijskog bojevog gađanja na tom poligonu.

Bošković je prethodno sa ministarkom odbrane Republike Makedonije, Radmilom Šekerinskom Jankovskom, obišao Centar za obuku pilota u Skoplju, nakon čega su dvoje kolega dali izjavu za medije. Bošković je naglasio da su među državama u svijetu rijetki tako dobri i sadržajni odnosi kao što su između Crne Gore i Republike Makedonije. „Iskreno i dobronamjerno podržavamo napore Makedonije u njenim evroatlantskim integracijama“, kazao je crnogorski ministar odbrane. 

On je istakao da je Crna Gora veliki zagovornik članstva Makedonije u NATO, te da naša zemlja konstantno ističe stav da su evroatlantske integracije od ključnog značaja za stabilnost i prosperitet cijelog regiona.

Pripadnici Čete za vatrenu podršku iz sastava Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, njih 47, sa 16 pripadnika Armije Makedonije, od 26. avgusta do 1. septembra realizovali su vježbu “Izvršenje bojevog gađanja haubicama 122 mm D -30J”. 
  
Učešće na ovoj aktivnosti je od velikog značaja za razvijanje sposobnosti roda artiljerije, posebno imajući u vidu da je članstvo Crne Gore u NATO nametnulo nove obaveze na polju modernizacije, opremanja i osposobljavanja Vojske. Realizacija ove aktivnosti je dio kvalitetne odbrambene bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Makedonije. 

Bošković u Makedoniji boravi na poziv ministarke odbrane Republike Makedonije, Radmile Šekerinske Jankovske.




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?