Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nastavak podrške otkupu jagnjadi, kao izraz brige prema penzionerima i farmerima

Objavljeno: 05.09.2018. 17:15 Autor: MPRR
MPRR  MPRR
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond PIO predložiće Vladi da i ove godine podrži organizovan otkup jagnjadi, kao izraz brige prema potrebama penzionera da pod povoljnim uslovima obezbijede kvalitetan proizvod, a, istovremeno, pomogne farmerima u rješavanju tržišnih viškova u svojoj proizvodnji.

U cilju pripreme informacije koja će se razmatrati na narednoj sjednici Vlade, danas je održan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutina Simovića, sa predstavnicima institucija, organizacija i privrednika, koji su i  prethodnih godina učestvovali u ovoj akciji. 

Sastanku koji je inicirao Savez penzionera Crne Gore na bazi iskazanog interesovanja svojih članova, prisustvovali su: ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednik Odbora direktora  IRF-a Zoran Vukčević, direktor Fonda PIO Duško Perović, predsjednik Saveza penzionera Branko Vešović i vlasnici mesnih industrija Goranović, Mesopromet i Gradina. 

Prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka projekta koji, kako su ocijenili, odražava kontinuirano partnerstvo institucija i razumijevanje prema potrebama crnogorskih penzionera i farmera. 

Iskazana je spremnost svih subjekata da akciju otkupa tržišnih viškova jagnjadi i ove godine realizuju na efikasan način, uz očekivanje da će zajednička i partnerska akcija imati očekivane pozitivne socio – ekonomske efekte.

Takođe, zaključeno je da sa organizovanim otkupom jagnjadi treba početi što prije.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?