Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović se sastao sa izvršnim direktorom Svjetske banke

Objavljeno: 07.09.2018. 17:14 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović sastao se danas sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodio izvršni direktor u Odboru te institucije Frank Hemskerk

Na sastanku se razgovaralo o napretku razvojnih projekata koje Crna Gora realizuje sa Svjetskom bankom MIDAS 1 i MIDAS 2, razmjeni ideja u okviru Vladinih napora ka smanjenju nezaposlenosti i povećanju učešća stanovništva na tržištu rada, kao i o pravcima buduće saradnje. 

Potpredsjednik Simović je upoznao direktora Hemskerka sa rezultatima koje Crna Gora postiže u realizaciji ekonomske politike i procesu fiskalne konsolidacije i naglasio značaj dobre komunikacije sa Svjetskom bankom u tim procesima. 

Direktor Hemskerk je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazio spremnost Svjetske banke da definiše dalje pravce podrške Svjetske banke ostvarivanju razvojnih ciljeva Crne Gore, u skladu sa planiranim povećanjem budžeta Svjetske banke u narednom periodu. Frank Hemskerk je posebno naglasio da je projekat MIDAS koji se realizuje u Crnoj Gori prepoznat kao veoma uspješan i da je dao očekivane rezultate.

Na bazi uspješnih iskustava projekta MIDAS 1, iskazano je međusobno povjerenje u uspješnu realizaciju novog veoma ambicioznog MIDAS 2 projekta, koji će dati novi podsticaj poljoprivrednim proizvođačima i razvoju poljoprivrede u Crnoj Gori.

Takođe, dogovoreno je da se intenzivira komunikacija o projektu podsticaja zapošljavanja, kao najvažnijeg socio-ekonomskog izazova koji ima najviši prioritet u Vladinoj ekonomskoj politici.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?